top of page
AdobeStock_315281808.jpeg
5.png

Wat kan ik voor jouw werkgeversrol betekenen?

Als je dit leest sta je als het goed is op het punt om personeel op volle kracht in te zetten, jouw rol als werkgever met beide handen beet te pakken en dát te gaan doen wat de organisatie van je vraagt om toekomstbestendig te blijven.
 
Wat kan ik voor jou betekenen?
Fases

Ik ben er voor deze groep werkgevers

  • Start-ups die verwachten de komende jaren flink te groeien en een team gaan vormen
  • Groeiers die met het huidige team rap door moeten ontwikkelen én nieuwe mensen moeten gaan aantrekken 
  • Bedrijfsopvolgers die het stokje overgedragen krijgen als zoon, dochter of misschien wel als medewerker

1

Ik ben een start-up
en wil werken aan een sterke basis voor de eerste groeispurt

Duur: 2 dagen

Resultaat: HR roadmap

Investering: €1.500,00

Heb je nog geen of nog maar enkele medewerkers in dienst? Dan doen we een verkort traject en gaan we in 2 dagen werken aan een HR roadmap. Let op: deze fase is de belangrijkste en eigenlijk ook de makkelijkste om je visie op personeel te vormen. Je moet er juist voor zorgen dat je bedrijf klaar is om de eerste groeispurt goed te doorstaan met de juiste mensen en de faciliteiten klaar hebben liggen om je huidige en nieuwe team aan je te verbinden.

 

We maken je WHY, ambitie, identiteit en je toekomstige situatie mét personeel concreet. We gaan in 2 dagen aan de slag met de HR roadmap, zodat je een goede basis hebt om de eerste groeispurt te gaan realiseren mét personeel. 

Ik ben een groeier
en heb behoefte aan een helder plan voor de volgende groeifase met huidig én nieuw personeel

Duur: 3 maanden

Resultaat: werkgeversplan

Investering: €4.250,00

In deze fase gaat het niet meer vanzelf. Van groot belang in deze fase is de bedrijfscultuur. De cultuur is gevormd en de vraag is hoe je deze gewoontes en tradities kunt vasthouden en doorontwikkelen met nieuwe mensen. Als ondernemer word je steeds meer de manager en worstel je met verschillende aandachtsgebieden, petten en rollen.

In deze fase weten de medewerkers al goed wat ze moeten doen, je hoeft er niet meer zelf met je neus bovenop te zitten, mits de verwachtingen helder zijn en de structuren goed zijn uitgedacht. Cruciaal om hier bij stil te staan: ben je klaar voor een nieuwe fase van groei?

We gaan aan de slag met de eerste 6 stappen uit het traject en werken toe naar een HR roadmap wat je leidraad is voor het komende jaar. Je hebt inzicht wat er goed gaat, wat ontbreekt en waar je de aandacht aan moet geven om de groei in goede banen te leiden met een mix van bestaand en nieuw personeel.

 

Ik ben een bedrijfsopvolger
en wil ontdekken hoe ik mijn nieuwe rol als werkgever ga invullen binnen een bestaande organisatie

Duur: 3 maanden

Resultaat: werkgeversplan

Investering: €4.250,00

Je hebt besloten om het bedrijf van je familie over te nemen of je hebt je als medewerker ingekocht. Hoe dan ook: de rol van werkgever is nieuw en je hebt te maken met een team wat al jaren is aangestuurd door iemand anders, met zijn of haar manier van leidinggeven. Maar ook met verwachtingen van medewerkers.

Jouw toekomstvisie op de organisatie kan anders zijn dan je voorganger, maar je hebt wel een team wat al langere tijd in dienst is. Wie wil jij zijn als werkgever? Wat betekenen de ontwikkelingen die jij verwacht in de organisatie voor de personeelsbehoefte en op welke manier ga je hier sturing aan geven? 

Ook hier gaan we aan de slag met de eerste 6 stappen uit het traject. Een extra tussenstap is om de rol van de overdrager (jouw voorganger) en de gevormde cultuur in kaart te brengen in de huidige situatie. Je weet wat er nodig is om het op jouw manier te gaan doen en waar de aandachtsgebieden liggen met betrekking tot heden, verleden en toekomst.

 

Tip: start hier al mee in de voorbereidende fase van je opvolgingstraject! 

Organisatiefase
Start-up
Managementfase

Het koersvast abonnement

Stap 7 in het traject vraagt om realisatiekracht. Hoe ga je het actieplan borgen in de organisatie? Om te voorkomen dat het weer één van de projecten is die in de kast beland of maar gedeeltelijk wordt opgepakt, kan ik je helpen te zorgen dat de plannen worden gerealiseerd.

Door middel van een maandelijks abonnement kun je altijd een beroep op mij doen en ben je verzekerd van een HR adviseur die weet wat nodig is in jouw organisatie.

Wat je krijgt:

  • Onbeperkt HR vragen tot 10 minuten

  • Maandelijks HR overleg van 1,5 uur (met het HR plan op tafel)

  • 1-daagse workshop 'herijking HR plan', een plan voor het volgende jaar

  • Gratis toegang tot instrumenten die ik in de loop van het jaar ontwikkel binnen de HR toolkit

  • Een HR adviseur aan je zijde die jou, je team en het bedrijf door en door kent

  • Borging van HR kennis in jouw organisatie

Investering: €195,00 per maand

Abonnement
SLIM

De SLIM subsidie 

Ook dit jaar kun je tot 80% van het traject vergoed krijgen!

Extra interessant is de nieuwe subsidieregeling die de overheid in 2020 in het leven heeft geroepen: de SLIM-regeling. Ofwel: leren en ontwikkelen in het mkb de normaalste zaak van de wereld maken. 

De gedachte hierachter? De wereld verandert, trends volgen elkaar razendsnel op. Voor bedrijven kan het lastig zijn daar op tijd op in te spelen. Medewerkers zijn hiervoor de belangrijkste schakel en hun kennis en vaardigheden moeten op peil blijven. Door de Corona crisis is er extra budget vrijgemaakt.

Mooi! Dat is precies waar we mee aan de slag gaan. 
Mkb ondernemers kunnen tot wel 80% vergoed krijgen van het gehele traject.
 

De eerstvolgende SLIM subsidie aanvraagronde: 1 tot 31 maart 2022


 
NAVIGATIE
CONTACT
De Personeelsstrateeg
Abbekindersezandweg 17
4482 PS Kloetinge
06 10 14 78 67
hallo@depersoneelsstrateeg.nl
KvK: 77672747
Btw nummer: NL003222931B89
© De Personeelsstrateeg 2021
bottom of page